Vegetarische hamburger met “spek”

Dit recept voor vegetarische hamburgertjes met “spek” is perfect voor de feestdagen, maar kun je natuurlijk ook op elk ander moment eten. Je kunt ze gourmetten, grillen of gewoon bakken. Net wat jij wil! Perfect voor wie geen vlees wil eten of bezoek krijgt dat geen vlees eet. Met 2 kleine aanpassingen maak je het zelfs vegan. Zo klaar en echt heerlijk (al zeg ik het zelf;-)). 

Hoe maak je dit vegetarisch kerstgerecht? Heel simpel.

Snijd de champignons, uien en knoflook fijn. Doe een beetje olie in de pan en bak de champignons. Zet weg.

Doe het vegan gehakt in een kom en doe daar de gesneden ui en knoflook bij. Voeg de gebakken champignons toe en meng goed door elkaar. Verkruimel de (vegan) feta erboven en meng opnieuw. Voeg dan de tijm, peper en zout toe. Voeg op het laatst het ei of het kikkererwtenmeel toe en meng goed door elkaar.

Verdeel het mengsel vervolgens in 6 balletjes waar je hamburgers van maakt. Wikkel om elke hamburger een plakje vegan spek. Zorg dat de uiteinden echt een klein stukje om het hamburgertje gevouwen zijn, zodat het goed blijft zitten tijdens het bakken.

Verhit wat olie in een pan en bak de vegetarische hamburgers eerst aan allebei de kanten goed bruin op wat hoger vuur, zodat ze niet uit elkaar vallen. Bak ze daarna op zachter vuur gaar.

Lekker met bijvoorbeeld aardappelkroketjes en rode kool. Maar ook heerlijk met een salade.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

  • 250 gram veldbonengehakt (Albert Heijn)
  • 6 plakjes vegan specktakel van de Vegetarische slager
  • 6 grote kastanje champignons
  • 100 gram feta (of vegan vervanger)
  • 1 grote ui of 2 kleine uien
  • 1 ei (of 2 el kikkererwtenmeel met 2 el water als vegan vervanger)
  • 2-3 tenen knoflook
  • 3 tl gedroogde tijm
  • peper naar smaak
  • zeezout naar smaak

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *