Vegetarische vulling spring rolls: van kiemgroenten tot tofu
Tags:
Komkommer - Paksoi - Radijs - Aziatische keuken - kiemgroenten - lente-uiDit is echt mijn leukste ontdekking van het afgelopen jaar: zelf verse spring rolls maken. Superleuk om te doen als je een feestje hebt of gewoon als je gezellig samen eet, maar een keer wat anders wilt dan het eeuwige gourmetten of kaasfonduen. Ik heb een handig lijstje gemaakt voor de vulling van spring rolls.
Wat je nodig hebt, zijn gedroogde spring roll vellen. Die maak je zacht door ze voorzichtig even in warm water te hangen. In het begin kan het even lastig zijn, maar als je eenmaal weet hoe het moet, draai je die versie spring rolls zo in elkaar.
Je legt een klein beetje vulling in het midden. Vouwt de zijkanten links en rechts eroverheen en rolt hem dan op.
Tip: wees niet té bourgondisch met de vulling. Dan krijg je een soort monsterachtige hompen;-)
Veel knutsel- een eetplezier!
Zelf kiemgroenten kweken?
Wist je dat je kiemgroenten ook heel makkelijk en goedkoop zelf kunt kweken? Lees dan mijn blog “Zelf kiemgroenten kweken”.

Ingrediënten
Noedels/mie/rijst
- grove rijstmie
- eiermie
- mihoen
- ramen noedels
- kleefrijst
Vleesvervangers
- gekruide tofustukjes
- wokstukjes gebakken in ketjap manis en sambal
- gekruide tempeh
- reepjes omelet
Kiemgroenten
- alfalfa
- taugé
- rode kool
- broccoli
- radijs
Groenten
- wortel/peen (julliene)
- radijs
- sojabonen
- paksoi
- smalle reepjes courgette
- avocado
- komkommer
- ijsbergsla
- romeinse sla
- lente-ui
Kruiden
- koriander
- munt
- citroenverbena
Noten/zaden
- pinda’s
- sesamzaad
- maanzaad
Sausjes
- pindasaus
- sojasaus
- chilisaus
0 reacties