Witlofsalade met kerrie en vega kip

Geïnspireerd door een witlofsalade met kerrie van Pauline’s keuken maakte ik laatst mijn eigen variant. Na wat aanpassingen, ben ik nu helemaal tevreden en deel ik mijn recept graag met jou! Deze witlofsalade met kerriesaus is heerlijk als salade bij een diner of als lunch. 

Kook de eieren tot ze hard zijn en de mais tot hij gaar is en laat allebei afkoelen.

Hak ondertussen de knoflook fijn. Bestrooi de kipstukjes met kerrie en bak goudbruin. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak kort mee.

Snij het kontje van de witlof en haal het hardere hart uit de witlof. Snijd hem in stukjes. Snijd de augurken in kleine stukjes.

Doe de crème fraiche, mayonaise en kerrie in een bakje en meng tot een dressing.

Doe de witlof in een schaal en meng met de dressing. Voeg de augurken en kipstukjes toe en roer goed door. Snijd de eieren door de helft en leg bovenop.

Bestrooi als laatste met de feta en pecannoten.

Geniet van deze witlofsalade met kerrie!

2 Reacties

  1. Stephy van der Veen

    Bij de ingrediëntenlijst mis ik de maïs, de vega-kipstukjes en de feta. ???

    Antwoord
    • Kim Nelissen

      Wat gek, dan is er iets misgegaan. Ik ga het meteen aanpassen!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

Voor 2 kleine eters of 1 grote:

  • 150-200 gram vega kipstukjes
  • 2 stronken witlof
  • kleine blikje mais (150 g) of verse mais.
  • 50 gram feta
  • 2 eieren
  • (vegan) creme fraiche
  • (vegan) mayonaise
  • Een paar zoetzure augurken
  • Een handje pecannoten
  • 1 teen knoflook
  • Beetje olijfolie
  • Kerrie naar smaak

2 Reacties

  1. Stephy van der Veen

    Bij de ingrediëntenlijst mis ik de maïs, de vega-kipstukjes en de feta. ???

    Antwoord
    • Kim Nelissen

      Wat gek, dan is er iets misgegaan. Ik ga het meteen aanpassen!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *