Recepten

Wortelsoep met kokosmelk, gember en sinaasappel

Wortelsoep met kokosmelk, gember en sinaasappel

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Zin in een herfstig recept met de Hollandse groente winterwortel in een oosters jasje? Probeer dan eens deze verwarmende wortelsoep met kokosmelk, gember en sinaasappel. Een heerlijke en romige soep die je als voorgerecht, hoofdgerecht of lunch kunt eten. Net wat jij wil.

De wortelsoep bereiden

Schil de winterwortel en zoete aardappel en snijd deze in stukjes. Hak de ui en knoflook fijn. Rasp de gember. Fruit de ui, knoflook en gember in de olie. Voeg de kruiden (kaneel, komijn, kurkuma, garam massala) toe en bak deze kort mee, zodat ze niet aanbakken. Doe de wortel en zoete aardappel erbij en bak ze even mee.

Giet de bouillon en kokosmelk erbij, voeg de laurierblaadjes en de geraspte sinaasappelschil toe en laat de groenten 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes gaar koken. Zijn de groenten gaar (prik er even in om te testen), pureer alles dan in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg naar smaak peper toe en laat nog even pruttelen. Wil je wat meer sinaasappelsmaak? Voeg dan nog wat sap toe.

Snijd ondertussen de lente-uitjes in ringetjes.

Doe de soep in een kom en bestrooi met de lente-uitjes. Nog iets meer bite? Strooi er dan nog wat geroosterde pijnboompitjes overheen.

Lekker met stokbrood en een salade.

Geniet ervan!

Fotocredit header: K8 op Unsplash.

Ingrediënten

Voor 4 kleine of 3 grote koppen soep 

 

  • 3 el plantaardige olie
  • 350 ml groentebouillon
  • 350 ml kokosmelk 
  • 300 gram zoete aardappel
  • 300 gram wortel
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil 
  • 1 el verse gember geraspt
  • 1 grote ui
  • 2 lente-uitjes 
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1,5 tl garam masala
  • 2 laurierblaadjes 
  • vierseizoenen peper naar smaak 
Download recept