Wrap met hummus, wortel en bleekselderij

Deze wrap met hummus en verschillende groenten maak ik altijd als lunchgerecht als ik een keer zin heb in iets anders dan een salade of brood. Supersnel klaar en lekker gezond! Helemaal als je de hummus zelf maakt.

Doe alle ingrediënten voor de hummus (kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook, olie, kerrie, zout en peper in een keukenmachine en maal fijn tot een gladde pasta ontstaat. Is de pasta nog wat de droog, voeg dan of nog een beetje olie of water toe.

Snij de wortels in plakjes en de bleekselderij in kleine partjes. Hak de peterselie fijn en snij de knoflook in een paar stukken.

Warm de wraps op in de magnetron of koekenpan.

Zelf de wraps met hummus maken

Wil je zelf tortilla’s/wraps maken? Meng dan het maismeel met het water en een klein beetje zout met een houten lepel tot een deegmassa. Laat het 10 minuutjes staan met een (natte) theedoek over je kom.

Verdeel het deeg dan in vier delen en plet de deegballetjes tussen 2 stukken bakpapier met een kookpan (ongeveer ter grootte van een gemiddelde wrap). Wil je ze dunner? Gebruik dan nog een deegroller. Bak ze dan aan beide kanten even in een koekenpan en klaar! Komt de wrap moeilijk van het bakpapier af? Haal dan alleen het bovenste eraf en leg de wrap eerst even in de pan voordat je het andere vel verwijdert.

Smeer een dikke laag hummus in het midden en leg de groenten erop. Voeg eventueel nog wat extra peper toe. Leg de sla ernaast en rol de wrap op. Smullen maar!

Wil je nog wat extra vulling? Voeg dan avocado en/of pijnboompitten toe.

Geniet van jouw gezonde wrap met hummus!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

  • 4 wraps

Voor de wraps als je ze zelf maakt:

  • 200 gram voorgekookt maismeel/masa harina (P.A.N., te koop oa bij de Albert Heijn)
  • 250 ml water
  • Een beetje zout
  • Nodig: bakpapier

Voor de groentevulling:

  • 50 gram slamelange
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 lente-uitjes
  • bosje peterselie
  • 4 wortels

Voor de kerriehummus

  • 400 gram kikkererwten (uit blik)
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie of koolzaadolie
  • 1 theelepel kerrie (of iets meer naar smaak)
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en peper naar smaak
  • Eventueel wat verse platte peterselie
  • Nodig: keukenmachine of hakselaar

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *