Recepten

wrap met zalm en ricotta

Wrap met zalm, ricotta en mierikswortel

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Soms heb ik zin in wat anders dan een boterham of broodje tijdens de lunch. Deze wrap met zalm en ricotta, gecombineerd met mierikswortel is mijn nieuwe favoriet. Zo klaar en lekker fris. Ook handig om mee te nemen tijdens een picknick of als tapashapje op een feestje.

Snijd de veldsla klein en doe samen met de ricotta en de mierikswortel in een blender of keukenmachine.

Warm de wraps even op in de magnetron of in een koekenplan. Besmeer elke wrap met een flink laag van het ricottamengsel. Strooi in het midden wat veldsla op de wrap. Leg er een reep zalm overheen. Bestrooi met wat zalmkruiden.

Rol de wrap op en maak aan de uiteinden vast met twee kleine prikkers. Snijd ze dan doormidden. Klaar zijn jouw wraps met zalm en ricotta! Je kunt ze meteen opeten of een paar uur in de koelkast bewaren.

Tip: je kunt de veldsla ook vervangen door winterpostelein.

Geniet ervan!

Zelf veldsla kweken?

Lijkt het je leuk om zelf veldsla te telen? Kijk dan op mijn pagina ‘Praktische Info per groente van A-Z’ hoe je dat doet.

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 100 g gerookte zalm
  • 80 g veldsla
  • 100 g ricotta
  • halve el mierikswortel
  • gedroogde zalmkruiden
Download recept