Sinds kort ben ik helemaal verslaafd aan het maken van eigen hummus en spreads. Vooral die met bonen zijn favoriet. Deze zwarte bonenspread is heerlijk voor op toastjes of geroosterd brood. Of als dip bij tortillachips. Je hebt hem in een handomdraai gemaakt.
Als je gedroogde bonen gebruikt voor deze bonenspread: week de bonen eerst 12 uur en kook ze daarna in ongeveer 1,5 uur gaar. Spoel ze af met water.
Doe de olie, tahin, het citroensap en een scheutje water in de keukenmachine/het hakselaartje. Voeg de bonen, knoflook, peterselie, zeezout, komijnpoeder en cayennepeper toe. Mix net zo lang tot er een mooie, egale spread ontstaat. Klaar is Kees! Vind je de spread nog iets te dik, voeg dan nog een klein beetje olie of water toe.
Je kunt ook kidneybonen gebruiken of de bonen mixen. Ben je fan van koriander? Vervang de peterselie dan door koriander.
Eet smakelijk!