Actie!
Pre-order het boek ‘Kleine moestuin, Grote opbrengst’.
€ 20,-
Normaal € 25,-

Recepten

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Zoete aardappelsoep met kokosmelk en boerenkool

Profielfoto Kim Nelissen
Kim Nelissen

Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1-2 cm. Haal de taaie nerven uit de boerenkool en snijd fijn. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes.

Verhit de olie in een soeppan en voeg de zoete aardappel toe. Roer goed om en voeg dan de peper, het zeezout en de helft van de tijm toe. Bak 5 minuten.

Voeg daarna de knoflook, garam massala en het restje tijm toe. Bak even mee, voeg de linzen, tomatenblokjes en de kokosmelk toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Voeg nog een klein beetje water toe. Roer goed door.

Breng de zoete aardappelsoep met kokosmelk zachtjes aan de kook met de deksel op de pan en laat een kwartiertje rustig pruttelen. Doe de laatste 5 minuten de boerenkool erbij. Voeg eventueel nog extra peper en zout naar smaak toe.

Bestrooi op het laatst met de lente-ui en serveer met naanbrood of platbrood. Lekker met een komkommersalade.

Tip: vervang de linzen ter afwisseling ook eens door kidneybonen of kikkererwten. Ook lekker met rijst.

Foto header: Louis Hansel op Unsplash. 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 gram zoete aardappel
  • 200  gram rode linzen
  • 150 gram boerenkool
  • 800 gram tomatenblokjes (2 blikken of pakjes)
  • 800 ml kokosmelk (2 blikken)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 4 lente-uitjes
  • 2 flinke knoflooktenen
  • 4 tl garam masala
  • 4 tl gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Paar eetlepels olijfolie of Oosterse wokolie
Download recept