Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1-2 cm. Haal de taaie nerven uit de boerenkool en snijd fijn. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes.
Verhit de olie in een soeppan en voeg de zoete aardappel toe. Roer goed om en voeg dan de peper, het zeezout en de helft van de tijm toe. Bak 5 minuten.
Voeg daarna de knoflook, garam massala en het restje tijm toe. Bak even mee, voeg de linzen, tomatenblokjes en de kokosmelk toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Voeg nog een klein beetje water toe. Roer goed door.
Breng de zoete aardappelsoep met kokosmelk zachtjes aan de kook met de deksel op de pan en laat een kwartiertje rustig pruttelen. Doe de laatste 5 minuten de boerenkool erbij. Voeg eventueel nog extra peper en zout naar smaak toe.
Bestrooi op het laatst met de lente-ui en serveer met naanbrood of platbrood. Lekker met een komkommersalade.
Tip: vervang de linzen ter afwisseling ook eens door kidneybonen of kikkererwten. Ook lekker met rijst.
Foto header: Louis Hansel op Unsplash.