Zoete aardappelsoep met kokosmelk en boerenkool
Tags:
vegetarisch - Boerenkool - Boerenkool (winterras)Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1-2 cm. Haal de taaie nerven uit de boerenkool en snijd fijn. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes.
Verhit de olie in een soeppan en voeg de zoete aardappel toe. Roer goed om en voeg dan de peper, het zeezout en de helft van de tijm toe. Bak 5 minuten.
Voeg daarna de knoflook, garam massala en het restje tijm toe. Bak even mee, voeg de linzen, tomatenblokjes en de kokosmelk toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Voeg nog een klein beetje water toe. Roer goed door.
Breng de zoete aardappelsoep met kokosmelk zachtjes aan de kook met de deksel op de pan en laat een kwartiertje rustig pruttelen. Doe de laatste 5 minuten de boerenkool erbij. Voeg eventueel nog extra peper en zout naar smaak toe.
Bestrooi op het laatst met de lente-ui en serveer met naanbrood of platbrood. Lekker met een komkommersalade.
Tip: vervang de linzen ter afwisseling ook eens door kidneybonen of kikkererwten. Ook lekker met rijst.
Foto header: Louis Hansel op Unsplash.

Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 gram zoete aardappel
- 200 gram rode linzen
- 150 gram boerenkool
- 800 gram tomatenblokjes (2 blikken of pakjes)
- 800 ml kokosmelk (2 blikken)
- 2 groentebouillonblokjes
- 4 lente-uitjes
- 2 flinke knoflooktenen
- 4 tl garam masala
- 4 tl gedroogde tijm
En wanneer wordt de boerenkool toegevoegd :-)? Dat staat niet in het recept ..
Oei. Aangepast. Die voeg ik de laatste 5 minuten toe!
Wanneer voeg je nude boerenkool toe. Of lees ik erover heen
Nee ik was het vergeten toe te voegen;-) Ik heb het aangepast. Die voeg ik de laatste 5 minuten toe!
Lijkt me lekker! Maar op welk moment moet de boerenkool erbij? Dat staat er nu volgens mij niet…
Oei dat ben ik vergeten. Aangepast. Dat doe ik de laatste 5 minuten.