Met meer vertrouwen, plezier en rust moestuinieren?

Doe dan een van mijn online moestuincursussen. Lees hier meer

Vegan kant- en- klaar maaltijden van Plant B: review

Tags:

-

Wil je (vaker) vegan eten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen of heb je weinig tijd om zelf te koken? Dan zijn de vegan kant- en-klare maaltijden van Plant B misschien wel iets voor jou. Een tijdje terug mocht ik ze testen en ik deel graag mijn ervaring met jou.

Wie mij een beetje volgt op Instagram weet dat ik geen vlees of vis eet en steeds vaker plantaardig. Ik ben daar heel eerlijk in: ik eet nog niet volledig plantaardig. Het is bij mij echt een proces waar ik mezelf de tijd voor gun. Zo eet ik thuis plantaardige boter, yoghurt en melk. Maar die eieren en kaas, oefff dat vind ik nog lastig. Maar stapje voor stapje kom ik er wel.

Samenwerking

Ik vond het dus superleuk dat ik werd benaderd om de vegan kant- en klaar maaltijden van Plant B te testen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar na een blik op de site, zei ik ja. Ik ben heel kieskeurig in de bedrijven waar ik mee samenwerk. Ik tuinier biologisch en ik probeer zo duurzaam mogelijk te leven. Dat zijn voor mij belangrijke waarden. Merken en producten moeten niet in strijd zijn met die waarden, ook al kan ik er soms lekker geld mee verdienen. Dan maar geen geld.

Gelukkig sluiten de waarden van Plant B mooi aan bij die van mij. Ze halen het eten zoveel mogelijk lokaal en koken met de seizoenen mee, de verpakking is duurzaam en ze willen klimaatpositief worden. Voor mij zijn dat dat mooie dingen waar ik achtersta.

Welke vegan kant- en klaar maaltijden heb ik getest?

 

Ik kreeg 4 maaltijden uit de Vegan Startersbox  van Plant B (daar zitten er normaal 8 in waaruit je kunt kiezen). Ik kreeg: Chili Con Amor (met oa. zoete aardappel, gegrilde paprika en groene rijst), Italian Stallion (met oa. Orzo, aubergine en gehaktballen) Pina Panang (met oa. kipstukjes met curry en broccoli) en Indian Pumpkin Curry (met oa. spelt, pompoen en tempeh).

Diepvriesmaaltijden

De box kwam precies in een week dat ik er een beetje doorheen zat qua energie. Ik dacht ik doe er weken over om te testen (ik houd namelijk heel erg van zelf koken), maar uiteindelijk heb ik ze alle vier in dezelfde week gegeten haha. Man, wat kwam het goed uit dat ik even niets hoefde te doen, behalve een maaltijd in de magnetron zetten (ze kunnen ook in de oven). Want het zijn dus diepvriesmaaltijden. Vind ik zelf erg fijn, want dan kun je zelf beslissen wanneer je ze eet en hoeven ze niet binnen een paar dagen op, wat met verse maaltijdboxen wel zo is.

Wat vond ik ervan?

Ik eet zelf echt nooit kant- en klare diepvriesmaaltijden. Ik heb er altijd een ongezond beeld bij: te veel zout, te veel zooi. Nee dank. Ik kook zelf wel. Ik was dan ook positief verrast door de ingrediënten van de maaltijden: vooral heel veel en gevarieerde groenten en allerlei verschillende granen.

De smaak. Ik was het meest bang voor de smaak. Als ik zelf kook, gooi ik altijd veel meer kruiden en knoflook in mijn eten dan in het originele recept staat. Ik vind veel eten vaak wat lafjes en flauw. Ik was positief verrast door de smaak. Niets geen lafheid, maar goed op smaak gebracht.

En dan de porties. Ik denk dat ze voor een standaard eter echt helemaal prima zijn. Ik ben echter een enorme veelvraat en eet veel meer dan een gemiddelde vrouw (ik heb nu voor het eerst een vriend die meer eet dan ik, best knap). Ik heb dus wel elke keer iets extra’s bij de maaltijden gegeten, zoals bijvoorbeeld lekker veel komkommer. Was ook wel een frisse toevoeging aan de gerechten, dus helemaal geen straf. Gelukkig hebben ze ook XL maaltijden voor de wat grotere eters. Top! Ga ik trouwens niet doen, want ik wil stiekem wel wat minder gaan eten in dit nieuwe jaar;-). Dan is dit een goede stok achter de deur.

De verpakking. Ik ben nogal een lomp en onhandig iemand, dus ik heb helaas wel een keer het folie kapot gemaakt, waardoor het eten niet op de juiste manier werd opgewarmd in de magnetron. Niet te hard met die vork gaatjes erin jassen dus;-). Gelukkig kun je ze ook in de oven bereiden, maar daar had ik even geen geduld voor.

De lekkerste maaltijden uit mijn box vond ik uiteindelijk de Pina Panang. Goddelijk!

 

Voor- en nadelen van de vegan maaltijdbox van Plant B

Samengevat hier mijn oordeel:

 De voordelen

  • Verschillende internationale keukens
  • Veel groente en lekker gevarieerd waardoor je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt
  • Goede smaak
  • Opwarmen wanneer jij wil, want diepvriesmaaltijden

 De nadelen

  • De standaard maaltijd is voor grotere eters te klein (maar ze hebben dus ook XL-versies)
  • Het folie is niet heel sterk, een beetje voorzichtig doen als je er gaatjes in prikt
  • Niet handig als je maar een minivriezertje hebt met 1 klein vakje. Die zit dan meteen vol;-)

Ook proberen?

Wil jij deze vegan maaltijdboxen van Plant B ook eens proberen? Ga dan naar de site van PlantB. Kies een maaltijdbox met 6 maaltijden. Je hebt keuze uit 5 verschillende boxen (onder andere ook eentje voor een gezonde levensstijl, eentje voor sporters en een glutenvrije variant). Je kunt maaltijden uit elke box kiezen. Je zit dus niet vast aan 1 box. Ze zijn samengesteld door voedingsdeskundigen. Wel zo fijn.

De Taj Ma Dahl uit de Glutenvrije maaltijdbox met volkoren basmatirijst, bimi, kokos”bacon”, linzen en courgette.

De maaltijden worden bezorgd op dinsdag of donderdag. Je kunt eenmalig een box met vegan kant-en-klare maaltijden laten bezorgen, maar ook een abonnement nemen. Net wat jij fijn vindt. Het abonnement kun je trouwens ook pauzeren. Zelf zal ik geen abonnement nemen (daarvoor vind ik koken veel te leuk en ik heb natuurlijk een moestuin vol groenten). Maar ik vind het wel heel fijn om wat maaltijden in de vriezer te hebben voor als ik een keer te moe ben om te koken. Dus ik bestel het gewoon zo af en toe. Stukken beter dan veel van de meuk uit de supermarkt.

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Plant B. 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met meer vertrouwen, plezier en rust moestuinieren?

 Doe dan een van mijn online moestuincursussen. Lees hier meer